Viini ja oliiviöljy ovat Toscanan ruoka- ja viinikulttuurin ydin ja kaksi kuningasta. Ei ole olemassa toscanalaista reseptiä, jonka valmistuksessa ei käytettäisi oliiviöljyä tai jonka parina ei käytettäisi tiettyä viiniä. Tämän hienon illalliskokemuksen avulla pääset tutustumaan viinin ja oliiviöljyn valmistuksen salaisuuksiin vieraillessasi ja ruokailemalla Chianti-viinialueella sijaitsevalla boutique-viinitilalla.
Mukava pakettiauto kuljettaa sinut 25 minuutin ajomatkan päässä Toscanan maaseudulla sijaitsevan Chiantin viinialueen vihreille ja kauniille kukkuloille. Ympärilläsi on upeat viinitarhojen ja oliivitarhojen maisemat, ja saavut viinitilalle kukkulan huipulle. Kun olet perillä, viiniasiantuntija toivottaa sinut tervetulleeksi ja vie sinut vierailulle muinaiseen kellariin, jota käytetään yhä nykyäänkin viininvalmistukseen. Sommelier selittää viininvalmistuksen hienostuneet tekniikat ja opettaa sinua erottamaan kunkin viinin erilaiset tuoksut ja maut.
Erikoinen viininvalmistuskokemus, joka on hauska ja opettavainen kaikille, antaa sinulle mahdollisuuden ymmärtää, miten eri puhdaslajikkeisia viinejä (Sangiovese- ja Canaiolo-rypäleistä jne.) sekoitetaan, jotta saadaan lopullisia monimutkaisia viinejä, joilla kullakin on omalaatuinen tuoksujen ja makujen kimppu. Esittelyn jälkeen sinusta tulee enologi, joka luo oman henkilökohtaisen viinisekoituksesi. Uskomatonta käytännön toimintaa, joka tekee sinusta todellisen viinintekijän! Sen jälkeen sinulle tarjoillaan illallinen, ja samalla opit perusasiat eri viinien yhdistämisestä tiettyihin ruokiin. Nautit 4 eri viiniä, mukaan lukien Chianti ja Supertuscan -tilalta -. Lisäksi makea tyypillinen jälkiruokaviini. Maistat myös alueen parasta oliiviöljyä ja tyypillistä suolaamatonta toscanalaista leipää. Gourmet-menu voi muuttua sesongin mukaan, mutta esimerkkinä voisi olla paikallisia leikkeleitä (leikkeleitä, kuten tyypillistä prosciuttoa - toscanalaista kinkkua - ja salamia) ja juustovalikoima, jonka parina on erilaisia hilloja ja balsamiviinietikkaa, pääruokana pastaa ja pääruokana perinteistä liharuokaa. Toscanalainen jälkiruoka tarjoillaan paikallisen makean viinin kanssa. Saatavilla on myös kasvisvaihtoehtoja (ilmoitathan meille etukäteen). Tämän toscanalaisen illallisen ystävällisessä ilmapiirissä voit nauttia rentouttavasta tauosta kaupungin kaaoksesta, samalla kun opit mielenkiintoisia faktoja ja salaisuuksia toscanalaisesta ruoka- ja viinikulttuurista ja maistat joitakin todella gourmet-tuotteita.