Opettele valmistamaan aitoa balilaista ruokaa Balilla järjestettävällä kokkikurssilla ja koe saaren erilainen puoli, johon turistit harvoin törmäävät. Tutustu ystävällisiin paikallisiin ja käy kiertoajelulla paikallisilla markkinoilla, joilla he aloittavat päivänsä aikaisin aamulla ostamalla ja myymällä päivittäisiä raaka-aineita.
Matka ruoanlaittokouluun luomutilalle. Saapuessasi saat tervetuliaiskahvin tai -teen ja kevyen aamiaisen, minkä jälkeen voit tutustua tiloihin. Opi, miten balilainen perhe hyödyntää ympäröiviä luonnonvaroja, kun keräät vihanneksia luokkaasi varten.
Tutustu kokkiisi, joka huolehtii siitä, että kaikki sujuu sujuvasti koko kurssin ajan. Valmista sitten menu (tavallinen tai kasvisruoka), joka nautitaan tunnin lopussa.
Tavallinen menu:
Valmista ruokia tavallista ateriaa varten, mukaan lukien Base Gede (perinteinen maustetahna) ja Sayur Urab (sekoitettu vihreä salaatti kookospähkinän ja mausteiden kanssa). Opettele sitten Opor Ayamin (balilainen kanacurry) ja sate lilitin (perinteinen kebab, joka on valmistettu lihasta, kookospähkinästä ja maustetahnasta) salaisuudet. Valmista pindang base tomat (kala tomaattikastikkeessa) ja tempe asam manis (makea hapan tempe) sekä jälkiruoaksi pisang goreng tai bubur injin (banaanipannukakkuja kookospähkinän ja palmusokerisiirapin tai mustan riisin pudingin kanssa).
Kasvisruokavalio:
Kypsennä kasvisruoka, joka aloitetaan Base Gedellä (perinteinen maustetahna), ja sen jälkeen valmistetaan aitoa gado gadoa (valkaistuja vihanneksia perinteisellä maapähkinäkastikkeella) sekä opor tempeä (balilaista tempecurrya) ja bergedeliä (paistettua maissia balilaisilla mausteilla). Tutustu tempe asam manisin (makea ja hapan tempe) ja vegaanisen sate lilitin (perinteinen kebab, joka on valmistettu jackfruitista ja maustetahnasta) salaisuuksiin. Tee lopuksi jälkiruoaksi pisang goreng tai bubur injin (banaanipannukakkuja kookos- ja palmusokerisiirapin tai mustan riisin pudingin kera).