Tämä 1 päivän retki vie sinut tutustumaan Canaveseen, Piemonten alueen Alppien juurella sijaitsevaan rajaseutuun, joka on luonnollinen portti Italian niemimaan ja Euroopan välillä. Tämä alue oli risteys armeijoille, kauppiaille ja pyhiinvaeltajille, jotka kulkivat Via Salarian ja Via Francigenan reittejä Mont Blancin ja Graie Alppien laakson läpi Torinoon, Savoijien valtakunnan pääkaupunkiin ja Italian ensimmäiseen pääkaupunkiin.
Tätä järvien, kukkuloiden, metsien ja linnojen maata suojaa Serra Morenica, yksi maailman suurimmista moreenikukkuloista. Täällä viinitarhat nauttivat mikroilmaston makeudesta ja tuottavat erinomaisia viinejä, kuten Carema Nebbiolo ja Caluso Erbaluce.
Canavese-keittiöllä on omaleimaisia makuja, kuten suolattua lihaa ja alppilaidunjuustoja, “Capònet”-lihakääryleitä, täytettyjä sipuleita amarettolla, “Ajucche”-villiyrttikeittoa, joka tarjoillaan leivän kera, ja “Bagna Caòda”-nimistä anjoviskastiketta, jota tarjoillaan dippinä cruditésin kanssa. Kaikki tämä on vain esimakua siitä, mitä sinua odottaa tällä kiertueella.
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma:
Keskipäivällä:
Opastettu kierros yhdessä Canavesen alueen linnoista. Vaihtoehtoina ovat Castello di Agliè tai Castello di Masino kausittaisen saatavuuden ja asiakkaiden mieltymysten mukaan. Nauti sitten lounaasta paikallisessa ravintolassa, jossa on kiinteä menu ja viiniä.
Iltapäivä:
Opastettu kierros Ivrean kaupungissa ja sen jälkeen viininmaistelu paikallisella viinitilalla.