Paikallinen oppaamme antaa yleiskatsauksen Torinosta ja sen roolista italialaisen identiteetin kehityksessä sekä siitä, miten ruoka ja viini ovat kukoistaneet tällä alueella 800 vuoden ajan vallinneen savolaisvaltion ansiosta. Koska olit boheemi, aloitamme kierroksen historiallisessa kahvilassa, joka on tunnettu hienosta kaakaostaan.
Ensin maistat Biceriniä, perinteistä suklaajuomaa, jonka resepti oli ja on edelleen käytössä näissä 800-luvun kahviloissa. Ruokapysäkiltä toiselle näet aukioita ja paikallishistoriallisesti tärkeitä maamerkkejä. Sen jälkeen siirryt yhteen parhaista suklaapuodista tutustumaan siihen, miten paikalliset suklaantekijät ovat työstäneet hienoa kaakaota onneamme varten. Maistellaan perinteisiä suklaita, kuten Gianduiottoa, Creminoa ja kausiluonteisia suklaapaloja. Gianduiotton nimi tulee sanoista Gianduja: se valmistetaan sekoittamalla hienoksi jauhettuja hasselpähkinöitä suklaan kanssa, jolloin syntyy pehmeä ja herkullinen herkku. Giandujalla on kiehtova historia, sillä se on peräisin Torinosta ja on peräisin 1800-luvulta, jolloin kaakaota oli vähän ja se oli kallista.
Suklaanmaistelu jatkuu ja maistat hienosta kaakaosta valmistettua tummaa premium-suklaata, joka on vain 10 % koko maailman tuotannosta. Maistiaiset ovat 100-prosenttisesti luomutuotteita ja “papu baariin” -tuotteita.
Sitten siirryt viininmaisteluun: Torino ja Piemonte ovat kuuluisia viineistään, jotka ovat peräisin Alppien rinteillä sijaitsevilta viinitarhoilta. Oppaasi johdattaa sinut maistelemaan 2 ikonista valkoviiniä ja punaviiniä, joiden parina on luomusuolattua lihaa ja juustolautanen. Tarjoamme rennon kurssin, jossa juodaan kuin ammattilainen ja ymmärretään jokaisen viinin taustalla olevat tuoksut.
Tule nälkäisenä, janoisena ja innostuneena oppimaan uusia asioita. Valmistaudu tutkimaan Torinon makuja ja tutustumaan sen uskomattomiin aukioihin ja palatseihin, jotka muistuttavat menneisyydestä.