Tokion elinvoimainen ruokakulttuuri on legendaarinen, ja se on yksi monista syistä, joiden vuoksi Japanin pääkaupunki on suosittu. Tällä Tokion kiertomatkalla pääset nauttimaan Tokion ruokakulttuurista tavallisen liikemiehen näkökulmasta sekä ruokaperinteestä Tokion jokapäiväisessä elämässä. Tokion ruokakierroksen aikana paikallinen oppaasi kertoo ruoan historiasta ja paikoista, joissa vierailet, ja jakaa kanssasi omia henkilökohtaisia kokemuksiaan ja ruokaan liittyviä perheperinteitä ja tapoja kierroksen aikana.
Aloitamme kierroksemme nopealla kävelyllä Depachikan, tavaratalon kellarikerroksessa sijaitsevan ruokaosaston, läpi, josta löydät monenlaisia ruokia, aina hieman hienostuneista herkuista vieraiden kutsumiseen tarkoitettuihin ruokiin ja niihin, joita käytetään yleensä lisukkeina. Kauniisti koristellut japanilaiset, länsimaiset ja kiinalaiset jälkiruoat tyydyttävät jokaisen makeanhimon. Erilaisia elintarvikkeita, makeisliikkeitä ja tutustu perinteisten japanilaisten makeisten (Wagashi) runsaaseen valikoimaan - ja mikä parasta, voit valita yhden Wagashin maisteltavaksi!
Nautittuamme yöllisestä kävelystä Ginzassa neonvalojen valaisemana matkustamme Tsukishimaan, jossa käymme Monja-kadulla, josta Monja-yakin sanotaan saaneen alkunsa. Monja-yaki, jota usein verrataan Osakan Okonomi-yakiin, on eräänlainen japanilainen pannulla paistettu taikina, jossa on erilaisia ainesosia. Ainekset hienonnetaan ja sekoitetaan taikinaan ennen grillausta. Sinulla on mahdollisuus seurata ruoan valmistusta, jutella kokin kanssa ja syödä Monja-yakisi tuoreeltaan kuumalta lautaselta. Paikalliseen tyyliin käytät pientä metallista lastaa syödessäsi suoraan grillistä. Varo, ettet polta kieltäsi! Monjan nauttimisen jälkeen matkustamme metrolla takaisin Ginzaan ja suuntaamme Yakitori Alleylle, joka on alue, jossa on monia rentoja baarityylisiä ravintoloita ja jossa on syntynyt yakitori, yksi monien japanilaisten suosimista alkupaloista. Kuten monet liikemiehet ja -naiset tekevät kello 17.00 jälkeen, nautimme sakea tai paikallista olutta ja maistelemme sitten yakitoria jossakin monista paikallisista ravintoloista, joissa jokaisessa on oma “tare” (kastike), joka on sekoitettu salaisista ainesosista. Kierroksesi päättyy tähän, mutta älä unohda kysyä vinkkejä siitä, mitä muuta nähtävää, tehtävää ja syötävää sinulla on lomasi aikana.