Tässä ainutlaatuisessa 30 minuutin pituisessa pienryhmäaktiviteetissa sinua isännöi viinikouluttaja, joka kertoo sinulle Centennial Cellarin ja sen viinien historiasta vuodesta 1878 lähtien. Näe yli 140 vuotta vanhaa viiniä tynnyreissä ja maista suoraan tynnyristä palkittua 100-vuotiasta Para Vintage Tawny -viiniä.
Seppeltsfieldin viinitilan perustaja Joseph Seppelt ja hänen vanhin poikansa Benno olivat tunnettuja pitkäaikaisesta visiostaan viinitilaa kohtaan, ja he noudattivat tarkasti holhousperiaatteita varmistaakseen tuleville sukupolville siirtyvän perinnön.
Tästä on osoituksena Benno Seppeltin Centennial Cellar, joka on vertaansa vailla oleva järjestelmä, jossa yksittäisiä tynnyreitä kypsytetään 100 vuotta ennen julkaisua.
Vuonna 1866 Joseph Seppelt ryhtyi rakentamaan uutta sinikivikellaria. Isänsä kuoltua Benno viimeisteli kivikellarit vuonna 1878 ja antoi ohjeet, että vuoden 1878 tynnyristä peräisin olevaa viiniä ei saa pullottaa 100 vuoteen.
Tämä yksi tynnyri vuoden 1878 tawny-portviiniä kypsyi erillisessä huoneessa sinikivisissä kellareissa 100 vuotta. Perinne, jonka mukaan tynnyrillinen hienointa viiniä jokaisesta vuosikerrasta on laskettu alas, on jatkunut joka vuosi siitä lähtien.
Centennial Cellar -viinikellarissa on nyt katkeamaton sarja jokaista vuosikertaa kuluvasta vuodesta aina vuoteen 1878 asti, ja se on Australian viininvalmistuksen historian elävä museo.