Tämä kierros on täydellinen tapa tutustua Venetsiaan, sillä se tarjoaa yleiskatsauksen kaupungin vertaansa vailla olevaan historiaan ja maistiaisia kaupungin maailmankuuluista ruoista. Seikkailusi alkaa Cannaregion naapurustosta, joka on yksi Venetsian harvoista jäljellä olevista asuinalueista, joka tunnetaan janoisten paikallisten suositusta töiden jälkeisestä tapaamispaikasta.
Teemme lempeän kävelyn ympäriinsä ja keskustelemme sen 1000-vuotisesta historiasta, ja paikallinen oppaasi tarjoaa ehdotuksia muista asioista, joita voit nähdä ja tehdä lomasi aikana. Seuraavana on ajelu perinteisen traghetto-gondolin kyydissä seisten ja Canal Granden ylitys paikallisten tapaan. Rialtossa ruokien maistelu voi alkaa! Kokeilemme tuoretta kalaa pienessä ruokapaikassa, jonka omistaa ryhmä nuoria paikallisia, jotka ovat intohimoisia kokeilemaan perinteisiä reseptejä ja antamalla niille modernin käänteen. Odotettavissa ruokia, kuten mustamusteinen calamari, paistettu kalasekoitus, polenta merenelävien kanssa, tonnikalapallot tomaattien kanssa tai kauden vihanneksia (tarjotaan monimutkaisissa ruoissa). Kaikki tarjolla oleva tuore kala tulee Rialton torilta, suurelta hedelmä- ja vihannestorilta Venetsian keskustassa.
Suussa sulavien maistajien jälkeen suuntaamme muutamiin paikallisiin paikkoihin, jotka auttavat sinua ymmärtämään paremmin Venetsian Cicchetti-baareiden kulttuuria ja kuinka nauttia ruuasta ja viinistä. Esittelemme sinulle uuden baarin, jonka omistavat kaksi venetsialaista veljeä, jotka ovat intohimoisia paikallisesti tuotettua ruokaa ja viiniä kohtaan, ja tällä pysäkillä voit maistaa paikallista voileipää nimeltä tramezzino ja hyvin paikallista venetsialaista spritziä. Jatkossa kokeilet ruokia, kuten kermainen kuivattu turska Baccalà tai stockfish (kuivattu turska), jotka saapuivat Venetsiaan 1400-luvulla kapteeni Querinin ansiosta. Täällä meillä on mahdollisuus kokeilla tätä perinteistä paikallista reseptiä. Odota, että turska kypsennetään kahdella eri tavalla. Kerro meille, kumpaa pidät eniten.
Rialton lähellä on muutamia salaisuuksia ja piilotettuja paikkoja, jotka osoittavat, kuinka tärkeää on siirtyä vain yhden kadun päähän turistilaumoista saadaksesi pienen palan Venetsiasta itsellesi. Odotettavissa on tavata ja juustoa Cicchettiä yhdessä paikassa ja lasagnea tai risottoa tai pastaa toisessa. Viimeistele hyvin ansaitulla aavikkolla – Tiramisu. Kiertue päättyy Campo San Bortolomioon, jota ympäröivät upeat ravintolat ja kaupat. Opas auttaa sinua mielellään suosittelemalla sopivia tapoja jatkaa seikkailua omatoimisesti tai neuvomalla reitin takaisin majoituspaikkaasi.