Olbiassa, Koillis-Sardiniassa, asiantuntevat oppaamme opastavat sinua valmistamaan perinteistä kotitekoista sardinialaista pastaa, kuten gnocchia, raviolia ja kuuluisaa Ogliastralle tyypillistä culurgiones-juustoa.
Arvokkaiden vinkkien ansiosta voit kokeilla käsiäsi ja löytää monia kuriositeetteja, joita voit tuoda osaksi jokapäiväistä elämääsi. Sen jälkeen voit maistella omin käsin valmistettuja tuotteita maukkaalla lounaalla tai illallisella, jossa tarjoillaan perinteisiä ruokia, jotka on kuitenkin uudistettu nykyaikaisella tavalla tuoreilla ja paikallisilla tuotteilla.
Laita kätesi taikinaan ja varaa tämä kokemus perheesi ja ystäväsi kanssa!
Työpajan aikana asiantunteva oppaamme opastaa sinua perinteisen kotitekoisen sardinialaisen pastan valmistuksessa, kuten malloreddus, culurgiones tai ravioli erilaisilla täytteillä kauden mukaan.
Jokaisella pastatyypillä on oma tarinansa, omat erikoisuutensa ja erityispiirteensä:
- Malloreddus: Malloreddus tunnetaan myös nimellä gnocchetti, ja ne ovat ohuiden raidallisten kuorien muotoisia, ja ne valmistetaan mannajauhoista ja vedestä. Niitä voi maistella erilaisten kastikkeiden ja mausteiden kanssa, yleensä lihakastikkeen ja runsaan sardinialaisen pecorino-juustoraasteen kera.
- Culurgiones: raviolia muistuttavat täytetyt pastat, jotka ovat Ogliastran (Keski-Itä-Sardinia) kulinaarinen erikoisuus ja jotka yleensä nautitaan perunoista, pecorino-juustosta ja mintusta koostuvalla täytteellä.
- Ravioli: tyypillinen pasta, jossa on makea ja hapan täyte sardinialaista ricottaa, jossa yhdistyvät täydellisesti makean ja suolaisen ainesosien yhdistelmä.
Ohjelma:
Laboratorio käsintehtyä pastaa, joka kestää noin 2 ja puoli tuntia.
Työpajassa valmistettujen tuotteiden maistelu veden, viinin, hedelmien ja tyypillisten sardinialaisten makeisten, digestivien ja kahvin kera, joka kestää noin tunnin. Suvaitsemattomuustapauksissa on otettava yhteyttä mahdollisimman pian varausvahvistuksessa olevaan puhelinnumeroon.