Kausiluonteisuus, paikalliset tuotteet, säästäväisyys, sopusointu luonnon kanssa ja kiitollisuus ovat arvoja, jotka ovat innoittaneet suhdettamme luontoon jo ammoisista ajoista lähtien. Forn de la Llotgetassa uskomme, että perinteiset ruokakulttuurit ovat suuri tietolähde, joka auttaa meitä vastaamaan tärkeimpiin kestävän kehityksen haasteisiin, mukaan lukien tapa, jolla kokeilemme matkakokemuksiamme.
Tässä työpajassa kulttuurinen lähestymistapamme ruoanlaittoon antaa sinulle mahdollisuuden tutustua Mallorcan hienoimpiin terroireihin, tyypillisiin ruokalajeihin ja kulinaarisiin perinteisiin perhereseptejä ja saaren ruokakalenteria noudattaen: tärkeimmistä kausiluonteisista ainesosista ikonisiin tuotteisiin, jotka on yhdistetty luomuviineihin ja kestävään ruokaetiikkaan.
Teemme yhteistyötä pientuottajien ja maanviljelijöiden kanssa, jotta voimme yhdistää kulinaarisen kokemuksesi Mallorcan aidoimpaan käsityöläisruokatuotantoon. Et ainoastaan nauti heidän intohimoisen ja kovan työnsä mausta, vaan sinulla on myös mahdollisuus ottaa mukaasi työpajan aikana käytetyt ainekset ja materiaalit, jotta voit jäljitellä reseptejä ja tuoda kotiin aidon Mallorcan maun.
Olemme luoneet tämän kokemuksen, jotta voitte luoda syvän, vilpittömän ja syvällisen yhteyden kulttuurimme kanssa ja kunnioittaa perinteistä paikallista ruokaa. Avoimet ryhmämme pidetään hyvin pieninä, korkeintaan 8 hengen ryhmissä, jotta saatte intiimin kokemuksen. Jos haluat täydellisen yksinoikeuden, kurssit voidaan järjestää myös yksityisesti 2-15 hengen ryhmille, ja ne ovat saatavilla saatavuuden mukaan. Kursseja ei suositella alle 10-vuotiaille lapsille, mutta he ovat tervetulleita yksityisryhmiin.
Palman keskustassa, vain 10 minuutin päässä ateljeestani sijaitseva Mercado del Olivar on kaupungin suurin tyypillinen tori. Tällä kävelyretkellä voit sukeltaa sen värikkääseen välimerelliseen ilmapiiriin. Käymme läpi sen hedelmä-, kala- ja muita herkkuja, tapaamme myyjät ja hankimme osan työpajamme tarvitsemista raaka-aineista.
Kun olemme ateljeessani, aloitamme käytännön kokkaustyöpajan, jossa valmistamme yhdessä täydellisen mallorcalaisen kausimenun. Tarjolla on aperitiivi, alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka ja tietenkin paikallista viiniä.
Esimerkki ruokalistasta
Paikallista leikkelettä ja käsityöläisjuustoja viinirypäleiden ja manteleiden kanssa
Mallorcalainen lätty vihreiden ja rusinoiden kera
Artisokkia ja sobrasada meloso -riisiä saviruukussa keitettynä (greixonera)
Gató (mantelikakku) mantelijäätelön kera
Kaikki ainesosat ovat paikallisia ja kestävästi hankittuja. Eläinproteiini on erittäin tärkeää perinteisen Mallorcan ruokakulttuurin ymmärtämiseksi, mutta tämä työpaja voidaan helposti tehdä kasvissyöjäksi tai vegaaniksi yksityisille ryhmille. Ilmoitathan mahdollisista ruokavaliovaatimuksistasi, niin teemme parhaamme, jotta voimme mukauttaa kurssin tarpeittesi mukaan.
Kesto: Työpaja: 1h markkinakierros + 3h työpaja
Jos sinulla on hyvin erityisiä ruokavaliorajoituksia tai vakavia ruoka-aineallergioita, ota yhteyttä ennen kuin varaat paikan verkossa.