Ensimmäinen pysäkkimme on kuuluisat maalaismarkkinat, jotka ovat Kotorin sydän, värikkäillä kojuilla, jotka ovat täynnä ystävällisiä paikallisia myyjiä, jotka myyvät juuri poimittuja vihanneksia ja hedelmiä, juustoja, marinoituja oliiveja, savukinkkua - kinkkua, kalaa, joka on tuotu merestä juuri tänä aamuna! Tämä on pysähdyspaikka, jossa maistelemme paikallisesti tuotettua savustettua kinkkua, makkaraa, juustopaloja ja tietysti kuuluisaa grappaa, jolla kaikki todelliset paikalliset aloittavat aamunsa!
Vierailun jälkeen vilkkailla maalaismarkkinoilla, kierros jatkuu kapeiden mukulakivikatujen läpi yhdelle aidolle pienelle aukiolle, jossa pysähdymme vuoden vanhaan baariin maistamaan kuuluisaa likööriä, Amaro Montenegroa, joka on valmistettu salaisesta sekoituksesta, joka koostuu 40 kasviperäisestä aineesta, mukaan lukien vanilja, appelsiininkuoret ja eukalyptus. Tämä likööri on tulosta prosessista, joka on kulkenut sukupolvelta toiselle ja joka on säilynyt muuttumattomana vuodesta 1885 lähtien. Lämmin tunnelma, jossa paikalliset keskustelevat ja nauttivat jokapäiväisestä elämästään, saa sinut huomaamaan Kotorin hengen.
Herkullisen viinan maistelun jälkeen oppaamme vie teidät koko kaupungin tärkeimmälle aukiolle, Pyhän Tryfonin katedraalin aukiolle, jossa pysähdymme maistelemaan eri makuisia kastikkeita, joihin jokaisella kaupungin isoäidillä on salainen resepti, ja sen jälkeen tuoretta leipää, jossa on paikallisia oliiveja ja herkullista oliiviöljyä, johon jokainen paikallinen kastaa leipänsä! Kaikki tämä ei olisi täydellistä ilman savukinkkua ja juustoa sekä lasillista montenegrolaista punaviiniä!
Koska Kotor on rannikkokaupunki ja merenelävät ovat ruokakulttuurimme ydin, seuraava pysähdyspaikkamme on Kotorin aatelisperheiden palatsien ympäröimillä kiviterasseilla, jossa maistelemme juuri merestä poimittuja simpukoita, jotka on keitetty kuuluisassa buzara-kastikkeessa ja joita seuraa herkullinen valkoviini.
Jotta vaikutelma montenegrolaisesta keittiöstä olisi täydellinen, viimeinen pysäkkimme on maistella herkullista Krempita-kakkua - kermapiirakkaa, joka on valmistettu rapeasta leivonnaisesta, joka sulaa heti, kun otat siitä palan ja herkullisesta vaniljakermasta, joka rikastuttaa koko makua. Krempita-kakun resepti on turvallisesti varjeltu ja siirtynyt huolellisesti sukupolvelta toiselle Kotorin perheiden naisten keskuudessa. Kaikki tämä sopii täydellisesti yhteen kahvin kanssa. Tämän kokemuksen jälkeen voit todella sulautua Montenegron kulttuuriin ja keittiöön!