Saatan teidät Hoi Anin markkinoille, jossa voitte tutustua Vietnamin eksoottisiin hedelmiin ja vihanneksiin, joita käytetään maukkaassa keittiössämme.
Keskustelemme mausteiden ja kasvien lukuisista kulinaarisista ja lääketieteellisistä käyttötavoista. Sinulla on myös loistava tilaisuus maistaa paikallisia hedelmiä ja välipaloja.
Sen jälkeen lähdemme veneellä (noin 35 minuutin matka) autenttisen perheeni kylään pienellä saarella Hoi Anin joella.
Saapuessasi sinulle tarjoillaan tuoretta ja herkullista hedelmämehua, joka on tyypillinen vietnamilainen hedelmäpohjainen juoma. Samalla kun nautit kutsuvasta juomastasi, opit Vietnamin kauniista maaseutuelämästä ja tapaat isoäidin.
Täältä siirrymme perheeni kotiin, jossa aloitat hienostuneen ruoanlaittotunnin. Opit, miten valmistetaan riisipaperia, jota käytetään mehevässä ja suositussa paistetussa munakääryleessä, ja opit valmistamaan useita tämän kauniin alueen tyypillisiä ruokia:
Banh Xeo (pieniä riisijauhopiirakoita) on Hoi Anin erikoisuus.
Grillattuja, marinoituja sianlihapihvejä erikoiskastikkeella.
Vihreä papaijasalaatti
Kala valmistetaan paikallisen reseptin mukaan.
- Kasvisruokavalio pyynnöstä: Banh Xeo, grillattu munakoiso, vihreä papaijasalaatti, sieni ja tofu.
Kun tämä maukas ateria on valmistettu, nautimme aterian isoäitini puutarhassa. Sinulle tarjoillaan myös kurpitsakeittoa ja “Xí Mà” -jälkiruokaa (mustaa seesamivanukasta).
Sen jälkeen palaamme Hoi Aniin veneellä.
Kierroksen aikana vieraat ovat onnekkaita ja hämmästyneitä, kun he löytävät seuraavat asiat
● Tutustu eksoottisiin paikallisiin tuotteisiin, hedelmiin, vihanneksiin ja yrtteihin… löydät Vietnamin markkinoilta.
● Tutustu työhön esittelemällä vanhoja työkaluja, joita käytetään riisin käsittelyyn.
● Tee oma riisipaperi perinteisellä tavalla.
● Opi valmistamaan 4 ainutlaatuista ruokaa. (Kasvisruokavalio pyynnöstä)
● Tapaa anteliaita maaseudun ihmisiä ja ymmärrä enemmän paikallisesta elämästä.