Mitä teet
Isäntäsi kertoo lapsuusmuistojensa ruoanlaitosta. Ruoanlaittokurssillamme vieraille annetaan mahdollisuus tutustua perinteisiin maltalaisiin resepteihin ja valmistaa niitä. Tämä on käytännönläheistä toimintaa, jossa vieraiden odotetaan käärivän hihat ja osallistuvan aidon kotitekoisen ruoan valmistukseen.
Ruoanlaittokurssin aikana käydään myös pääaukiolla, joka oli ennen pääasiallinen elintarvikkeiden ostopaikka. Ostamme tuoretuotteita, joita tarvitsemme ruoanlaittokurssillamme. Tähän voi sisältyä vierailu juustolassa, kalakauppiaassa ja lihakaupassa.
Aiomme valmistaa omia suolaisia välipaloja, kuten pastizzi, gozitalainen ftira, ja perinteistä nugattia.
Ruoanlaiton jälkeen nautimme ponnistelujemme hedelmän lounaaksi veden ja lasillisen viiniä tai olutta kera.
Vieraat saavat kopion kaikista resepteistä sekä ruokamuiston kotiin vietäväksi.
Muuta huomioitavaa:
On tärkeää ilmoittaa meille mahdollisista ruoka-aineallergioista ja/tai -intoleransseista.
Voimme mukauttaa ruoanlaittokurssia, jos meille ilmoitetaan siitä etukäteen.
Ruoanlaittokurssi järjestetään Maldonado Bistron yläpuolella sijaitsevassa avokeittiössämme.
Avokeittiö on täysin ilmastoitu. Myös istumapaikkoja on saatavilla.
−
Viesti isännältäsi:
Gozossa sijaitsevan Maldonado Bistro -ravintolan perustajana ja omistajana olen jatkuvasti ottanut tavoitteekseni käyttää ruokaa elämysten luomisen välineenä. Minua on aina kiehtonut ihmisten uteliaisuus ruokaa kohtaan ja sen suhde kulttuuriin. Näin matkakohde todella koetaan ja haluttu löytö tehdään. Vuonna 2017 perustin uuden avokeittiön Maldonado Bistron yläpuolelle luodakseni henkilökohtaisempia kokemuksia, joissa ihmiset voivat tavata, keskustella ruoasta ja kulttuurista ja tutustua lähemmin Gozon ruokakulttuuriin. Esittelen kokemukseni ravintoloitsijana, paikallisena, ruokailijana ja ystävänä.
Rakastan itse matkustamista. Ei ole parempaa tapaa tutustua eri paikkoihin ja kulttuureihin kuin ruoan ja juoman kautta. Paikallisena ja pitkään Gozolla asuneena yritän tehdä oman osani vastapalveluksen tarjoamalla oman näkemykseni paikallisesta ruoasta ja viinistä.