Liity Catanian katuruokakierroksellemme!
Ainutlaatuinen kokemus, joka upottaa sinut kaupungin paikalliseen kulttuuriin ja historiaan. Paikalliseen ruokakulttuuriin vaikuttavat kaksi peruselementtiä: kaunis, auringon hellimä Välimeri, joka lämmittää Sisilian maita, ja majesteettinen Etna-vuori, Euroopan aktiivisin tulivuori. Näiden kahden tekijän yhdistelmä tekee Catanian gastronomisesta tarjonnasta uskomattoman vilkkaan.
Noutoruokien myynti Cataniassa on peräisin kaupungissa aikojen kuluessa asuneiden eri kansojen ja kulttuurien kohtaamisesta: Kreikkalaiset, latinalaiset, espanjalaiset, juutalaiset ja arabit vain muutamia mainitakseni. Kukin kansa on tuonut omat gastronomiset tapansa sisilialaiseen perinteeseen, ja näin on syntynyt herkullisia, rapeita ja eloisia ruokia, joita paikalliset asiantuntijat valmistavat usein silmänkantamattomiin taitavissa käsissä.
Catanian katuruokakierroksella voit maistella sisilialaisen katuruoan parhaita paloja kävellen historiallisen keskustan meluisilla ja värikkäillä kaduilla paikallisen gastronomia-asiantuntijan johdolla. Meidän kanssamme sinulla on mahdollisuus maistaa:
Arancini: Arancini on maailmankuulu riisipallo, joka on täytetty erilaisilla ainesosilla (lihaa, kypsennettyä kinkkua, pinaattia, pistaasipähkinöitä, munakoisoja ja paljon muuta) ja paistettu perinteiden mukaan.
Sisilialainen Caponata: Se on sekoitus paistettuja vihanneksia (enimmäkseen munakoisoja), jotka on maustettu tomaattikastikkeella, sellerillä, sipulilla, oliiveilla, kapriksilla, sokerilla ja etikalla. Siitä on lukuisia muunnelmia, sillä se on laajalle levinnyt koko Välimerellä. Caponataa käytetään nykyään yleensä lisäkkeenä tai alkuruokana, mutta 1700-luvulta lähtien se on ollut pääruoka.
Paistettu kalatötterö: Herkullinen tötterö, joka on täytetty erilaisilla paistetuilla kaloilla, jotka on pyydetty kyseisenä päivänä!
Catanese cipollina: Täytetty paistetuilla sipuleilla, kypsennetyllä kinkulla ja juustolla. Klassinen pala Catanese rotisseriea, jota rakastat ensimmäisestä suupalasta lähtien. Rapea, hiutalemainen kuori, jonka sisällä on lämmin, sitkeä ja makea täyte.
Cartocciata: Cataniasta peräisin oleva täytetty, tuoksuva ja maukas maalaisleivonnainen. Se on sisilialainen rotisserie-erikoisruoka, joka muistuttaa pientä paistettua calzonea, josta se eroaa korkeamman ja pehmeämmän taikinansa ansiosta.
Sisilialainen Cannoli: Se täytetään makealla ja kermaisella valmisteella, jossa on ricottajuustoa, sokeroituja hedelmiä, rapeita pistaasipähkinöitä tai tummaa suklaata. Maku- ja väriräjähdys! Löydät reseptin täältä.
Sisilialainen granita: Täydellinen rentoutumiseen ja vilvoitteluun kuumina kesäiltapäivinä. Se tarjoillaan lasissa, ja se sopii erinomaisesti runsaan aterian päätteeksi. Tuoreet hedelmät, sokeri ja jää ovat tarvittavat ainesosat - yksinkertaista, mutta uskomattoman maukasta!