Hida Minzoku Mura -kansankylässä kuvataan perinteisen japanilaisen vuoristoasutuksen elämää. Tässä ulkoilmamuseossa on hyvin säilyneitä pirttejä Hidan alueelta. Siellä on myös esillä vuoriston asukkaiden käyttämiä työkaluja ja muita esineitä.
Museo rakennettiin vuonna 1971, jotta myös jälkipolvet voisivat tietää, millaista elämää Takayaman ympärillä olevan jylhän Gifun prefektuurin maanviljelijät muinoin elivät. Kylässä on nykyisin yli 30 vanhan ajan maataloa.
Kylässä kierrellessäsi näet erityyppisiä rakennuksia. Kylästä löytyy muun muassa 100–500 vuotta vanhoja pärekattotaloja, pyhäkköjä ja liitereitä. Kävele mökkien keskellä ja ihaile niiden Edo-aikakaudelle tyypillisiä olkipärekattoja.
Useimpiin mökkeihin on vapaa pääsy. Taloissa on puiset lattiat ja rätisevät tulisijat. Esillä on erilaisia työkaluja, kuten saviesineitä, keittiövälineitä, värttinöitä ja silkinkehruukoneita, sekä aikakaudelle tyypillisiä vaatteita. Kaksikielisissä tietokilvissä kerrotaan kiehtovasti alueella eläneiden maanviljelijöiden päivittäisestä elämästä.
Voit testata käsityötaitojasi Hida Takayaman käsityökeskuksessa osallistumalla työpajoihin. Saat veistää puuta ja valmistaa sarubobo-nukkeja, Gifun prefektuurin suosittuja hyvän onnen amuletteja. Muilla oppitunneilla keskitytään kankaiden värjäykseen, kudontaan ja savitöihin. Voit viedä kaikki oppitunnilla valmistamasi esineet kotiin. Jos et ole vakuuttunut itse valmistamiesi käsityöesineiden upeudesta, voit ostaa lahjatavaramyymälästä muistoksi avainketjun tai lasisen tuulikellon.
Auringonlaskun aikaan koko kylä kylpee kullankeltaisessa valossa. Tällöin on erityisen sykähdyttävää käyskennellä ympäri puutarhaa. Joutsenet uivat rauhaisessa lammessa kauniiden kukka-asetelmien keskellä. Korkealla sijaitsevasta kylästä aukeavat huimat näkymät Takayaman laaksoon. Kylästä johtaa polku ylös Matsukuran vuorelle, jossa on Matsukuran linnan rauniot.
Hida Minzoku Mura -kansankylä on 10 minuutin linja-automatkan päässä Takayaman asemalta. Kylä on avoinna päivittäin, ja sinne on pääsymaksu. Mukaan kannattaa ottaa välipalaa, sillä paikan päällä on rajoitetusti ruokailumahdollisuuksia.